top of page

Voetwratten

Een gewone voetwrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid.
Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht meestal plat.
Voetwratten worden - net als wratten op andere plaatsen van het
lichaam - veroorzaakt door een virusaandoening.

Hoe herkent u een wrat
Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Soorten voetwratten
Voetwratten zijn zeer besmettelijk. De gewone wrat komt meestal voor op jongere leeftijd. Er zijn verschillende soorten wratten, waaronder de ouderdomswrat. het is een bruinachtige woekering van diverse afmetingen en kan overal op de huid voorkomen, ook op de voeten. Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.

Eerst naar de huisarts
Als u een voetwrat heeft, of denkt te hebben, adviseer ik u contact op te nemen met uw huisarts. Daar er bij een voetwrat altijd sprake is van weefselwoekering, zal een pedicure niet eerder behandelen dan met toestemming van de huisarts.

Uw pedicure
Wanneer de huisarts heeft vastgesteld dat de voetwrat door een pedicure kan worden behandeld, kan deze overgaan tot behandeling en bij pijnklachten eventueel een (tijdelijke) inlegzool met een uitsparing ter hoogte van de voetwrat vervaardigen. Doordat een voetwrat vaak verheven is kan er eelt ontstaan op en rond de wrat, Dit eelt moet eerst zorgvuldig verwijderd worden. Zodra de voetwrat volledig vrij ligt kan er behandeld worden.

bottom of page