top of page

HuidschimmelWat is de oorzaak van huidschimmel?
U loopt huidschimmel op, in gezamenlijke doucheruimtes, kleedkamers en zwembaden. In een warm en vochtig klimaat gedijen schimmelsporen het best. Ook overmatig zeepgebruik en niet voldoende afdrogen van de voeten (vooral tussen de tenen) dragen bij aan het ontstaan van een schimmelinfectie.

Behandeling
​In een vroeg stadium kan behandeling met anti-schimmelzalf of spray en poeder nog afdoende zijn. Behalve de huid moeten ook het schoeisel (schoenen, sloffen ed.) behandeld worden met schimmeldodend poeder*. Dit zal heel regelmatig en consequent moeten plaatsvinden om te voorkomen dat men zichzelf telkens opnieuw besmet. In een vergevorderd stadium zijn deze maatregelen niet meer afdoende en is het raadzaam de huisarts te raadplegen.

 

* Gebruikt u bloedverdunners? raadpleeg dan uw huisarts of apotheek welke middelen u mag gebruiken.

De pedicure
Voorkom dat u besmet raakt, is het beste advies! Ik kan in een vroeg stadium schimmel herkennen, waardoor een eenvoudige behandeling afdoende zal zijn en u voorkomt dat een schimmelinfectie zo uit de hand loopt dat niet alleen uw huid maar ook uw nagels aangetast raken.
Ik inspecteer uw voeten en geef adviezen om de voeten en voethuid in optimale conditie te houden. Voorkomen is beter dan genezen en dat gaat zeker op voor een schimmelinfectie.
Huidschimmel wordt ook wel 'zwemmerseczeem' genoemd. Veel mensen hebben last van deze (jeukende) huidaandoening.
Hoe herkent u huidschimmel (zwemmerseczeem)?
Schimmelinfecties komen veelvuldig voor tussen de tenen en onder de voeten. Het begint vaak met blaasje en door krabben gaat de huid kapot. Deze infectie is zeer besmettelijk.

bottom of page