top of page

Even voorstellen....

Mary Rutgers

 

Mijn naam is Mary Rutgers,Sinds 2007 werk ik als gediplomeerd pedicure met de specialisaties Diabetische Voet, Reumatische Voet en Schimmeldiagnostiek in mijn eigen salon in Eerbeek. Sinds januari 2021 ben ik afgestudeerd als medisch pedicure.

De reden voor deze doorgroei is dat er steeds meer vraag komt naar speciaal opgeleide pedicures in de ketenzorg en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Naast het medische gedeelte bied ik ook cosmetische voetzorg als voetmassage, voetbad, nagels lakken met gewone of gellak, voetscrub of een complete Voetverwennerij.

Wat vooraf ging:

Na een zeer wisselende carrière ben ik mij gaan interesseren voor het pedicure vak. Tijdens mijn opleiding bij het Gelders Opleidingsinstituut raakte ik steeds meer in de ban van dit prachtige vak. De benodigde kennis van het menselijk lichaam en natuurlijk met name de voeten zorgden ervoor dat ik steeds meer wilde weten. Hoe het menselijk lichaam werkt  is zeer intrigerend.

Voeten hebben een groot effect op het functioneren van een persoon. Met pijnlijke voeten loop je natuurlijk al niet lekker, maar vaak heeft het ook een weerslag op je hele dagelijkse gang van zaken. Gewoon een wandeling maken of sporten kan in sommige gevallen niet meer mogelijk zijn door pijnklachten vanuit de voeten. Door het toepassen van diverse technieken zijn veel voetklachten goed te behandelen en loopt u weer als voorheen. Doordat ik zelf moeilijke voeten heb kan ik me inleven in wat pijnlijke voeten voor u betekend.

 

Wat houdt dit nu in?

Om u van goede en kwalitatieve voetzorg te kunnen voorzien blijf ik mijzelf jaarlijks bijscholen op het gebied van de nieuwste technieken en behandelmethodes. De opleidingen die ik volg zijn allemaal rijks erkend en ProCert geaccrediteerd. Dit is voor u als cliënt een garantie dat er vakkundig wordt gewerkt. Ik bied gecontracteerde zorg via de podotherapeut en heb een goede samenwerking met podologie en contact met huisartsen, praktijkondersteuners huisartsen (POH) en diabetesverpleegkundigen.

 

Wat kunt u als cliënt verwachten?

- Een vakkundige behandeling met professionele apparatuur.

- Een ruime en hygiënische behandelruimte.

- Advies en tips voor thuis

- Daar waar nodig een verwijzing naar huisarts, podoloog of podotherapeut.

- Intercollegiaal overleg met POH, podoloog of podotherapeut.

 

Naast het medische deel van voetverzorging vind ik het ook heerlijk om Voetverwennerij te doen.

Voetverwennerij is het cosmetische en wellness deel van mijn salon.

Even alle stress en drukte achter je laten en totaal ontspannen via je voeten. Dit extra stukje aandacht voor het welzijn is echt een weldaad voor lichaam en geest. Via de voeten worden spanningen afgezwakt en de doorbloeding gestimuleerd.

U loopt op wolkjes de salon uit.

 

Al met al zijn je voeten erg belangrijk. Je loopt en staat er de hele dag op, ze dragen je lichaam je hele leven.

Wees er zuinig op en verzorg ze goed!

​ 

bottom of page