top of page

Eeltvorming
Hoe ontstaat eelt?
Eelt is een natuurlijke beschermlaag. Aan de voeten hebben we ook een dergelijke beschermlaag, bijvoorbeeld op de bal en onder de hiel, de plaatsen waarop wij staan, de 'drukpunten'. Bij veel mensen wordt de beschermlaag te dik door wrijving en druk en veroorzaakt pijn bij het lopen. Dan hebben we te maken met pathologisch (overtollig) eelt, vaak in combinatie met likdoorns.

Eelt door verkeerd schoeisel
Ook kan eelt ontstaan door de druk van de schoen boven op de tenen of teentoppen, met als gevolg
het ontstaan van pijnlijke likdoorns. Meestal zijn dan de schoenen de oorzaak, deze zijn te klein of te nauw. Ook te wijde schoenen kunnen eelt veroorzaken, doordat er een constante wrijving (mechanische stress) is tussen de huid en de schoen. Om overtollig eeltvorming aan de tenen te voorkomen zijn goed passende schoenen dus heel belangrijk.Bezoek uw pedicure!
Heeft u last van overmatig eelt dan adviseer ik u een bezoek aan mijn praktijk te brengen. Ik zorg niet alleen voor het eenvoudig verwijderen van overtollig eelt en likdoorn(s), maar kan ook de oorzaken ervan bepalen en eventueel preventieve maatregelen adviseren. U loopt weer op 'wolken'!

Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Overmatig eelt aan de voeten geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten.
bottom of page